Best Western Kampen Hotel
Facebook g+ tweeter ytube icontogo
my booking

OM OSLO

Velkommen til Oslo – en by som yrer av liv og kulturelle impulser. Oslo er ikke bare Norges hovedstad og største by, men også en av de byene i Norge med lengst og mest omfattende historie. Byen ble grunnlagt av Harald Hardråde rundt år 1049 og har siden den gang vært synonymt med kultur. Byen ble Norges hovedstad i 1299 etter at kong Haakon V tok tronen. Han var den første kongen som bodde fast i byen og var også ansvarlig for oppbyggingen av Akershusfestning.

Etter en spesielt ødeleggende brann som varte i tre dager i 1624 befalte den danske kongen Christian IV av Danmark byens gjenoppbygging. Han kallet byen opp etter seg selv og gav den navnet Kristiania. Et navn byen holdt i hele 300 år frem til Stortinget i 1924 bestemte seg for å ta tilbake det norrøne navnet Oslo. Kong Christian IV innførte også en murtvang for å forebygge lignende branner. Denne murtvangen er tildels ansvarlig for mange av de flotte, eldre murbyggene som er å finne rundt om i Oslo. .

Oslos kulturelle og samfunnsmessige utvikling begynte for alvor å blomstre på 1800-tallet med utbyggingen av kjente og skattede landemerker som Slottet, Universitetsbygningene, Rådhusbygningene og Nationaltheateret. Disse arkitektoniske monumentene ble et vitnesbyrd for det som var viktig for sin samtid. Demokrati, kunnskap og kultur.

Oslo har gjennom alle år vært hjem for mange anerkjente og banebrytende kulturelle skikkelser. Blant disse finner man Henrik Ibsen, Kristian Khrog, Edvard Munch, Sonja Henie, Johan Borgen, Grete Waitz, Sigrid Undset og Gustav Vigeland.

Hovedstaden er i dag en by som blomstrer av historie, mangfold og kulturelle tilbud. Vi på Best Western Kampen Hotell tar stor stolthet i vår bys historie. Vi ønsker at våre gjester skal få det beste inntrykket og de beste opplevelsene mulig når de bor hos oss. Spør gjerne en av våre dyktige resepsjonister om råd om hva som skjer i byen og hvor du burde dra.

Velkommen!

LINKER

VisitOslo

Altomfattende informasjon for deg som skal besøke Oslo. Her får du vite mye forskjellig rundt byen vår, hva du kan oppleve, besøke og hva som er aktuelt.

Sightseeingoversikt

Her finner du gode tips til sightseeing i Oslo

Arrangementkalender

Lurer du på hva som skjer i hovedstaden? Ta en titt på VisitOslo sin arrangementkalender.

Museum og attraksjoner

En oversikt over Oslos museum og attraksjonstilbud.

Aktiviteter

Har du lyst til å gjøre mer enn å bare sightseeing? Ta en titt på de ulike aktivitetene du kan oppleve mens du er i byen.

Osloby

Aftenposten sin Oslo side. Her oppdaterest det med informasjon vedrørene hva som er aktuelt i Oslo. Alt fra nyheter til guider.

Restaurantguide

Oslobys restaurantguide er muligens det beste verktøyet for å finne gode restauranter i alle prisklasser og grupper.

Oslo Kino

Her finner du en oversikt over alle Oslos kinosaler og deres programmer. Du kan også bestille billetter direkte fra siden.

Billettservice

Bestill billetter til konserter, teater, opera og lignende på billettservice sin hjemmeside.

Det skjer i Oslo – Konsertoversikt

En flott oversikt over hvilken konserter som arrangeres i byen til et hvert tidspunkt.

Oslo Lufthavn Gardermoen

Alt du trenger å vite vedrørende Oslo Lufthavn Gardermoen.

Ruter

Den beste måten å ta seg frem i Oslo er via offentlig transport. På ruter sin hjemmeside finner du alt av informasjon vedrørende reiseruter, holdeplasser, billetter og avgangstider. Et godt tips til deg som besøker Oslo er å laste ned ruter sine to apper; RuterReise og Ruterbillett, så har du både billett og reiseruter på telefonen.

OsloPass

Her finner du alt av informasjon vedrørende OsloPasset.

Galleri


(+47) 24 07 40 00
Best Western Kampen Hotel
  • KJØLBERGGATA 29C 0653 OSLO
Email:booking@kampenhotell.no  Web: www.kampenhotell.no


Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2015 Best Western International, Inc. All rights reserved.